Vínové pečivo s mandľami

Vínové pečivo s mandľami

Kombinácia vína a mandlí je generáciami preverená. Skúste ich spojenie vyskúšať aj prostredníctvom tohto receptu na pečivo!

Ingrediencie:

  • 230 g hladkej múky
  • 60 g bieleho vína
  • 60 g oleja
  • 60 g cukru krupica
  • 10 g zemiakového škrobu
  • 4 g prášku do pečiva
  • 1 PL vody
  • strúhaná citrónová alebo pomarančová kôra
  • hnedý alebo práškový cukor na obalenie
  • 25-30 celých mandlí

Postup:

  1. Do misy nalejte víno, olej, pridajte nastrúhanú citrusovú kôru, cukor a všetko dobre premiešajte.
  2. Pridajte preosiatu múku, škrob a prášok do pečiva.
  3. Opäť dôkladne premiešajte.
  4. Zmes preneste na ľahko pomúčenú pracovnú plochu, pridajte lyžicu vody a hneťte, kým nevznikne kompaktné cesto.
  5. Z cesta nožom odkrajujte malé kúsky a tvarujte z nich guličky.
  6. Povrch guličiek obaľte v hnedom alebo práškovom cukre.
  7. Položte doprostred guličky mandľu a trochu ju pritlačte.
  8. Vínové pečivo položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 180 ° C približne 15-20 minút.
Cukroví s mandľami a vínom.
zdroj: blog.giallozafferano.it

Túžite po zdravších Vianociach? Vyskúšajte cukroví bez cukru ! Oslaďte si vianočné sviatky medom a ďalšími prírodnými sladidlami.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.