Kombinácia vína a mandlí je generáciami preverená. Skúste ich spojenie vyskúšať aj prostredníctvom tohto receptu na pečivo!
Ingrediencie:
- 230 g hladkej múky
- 60 g bieleho vína
- 60 g oleja
- 60 g cukru krupica
- 10 g zemiakového škrobu
- 4 g prášku do pečiva
- 1 PL vody
- strúhaná citrónová alebo pomarančová kôra
- hnedý alebo práškový cukor na obalenie
- 25-30 celých mandlí
Postup:
- Do misy nalejte víno, olej, pridajte nastrúhanú citrusovú kôru, cukor a všetko dobre premiešajte.
- Pridajte preosiatu múku, škrob a prášok do pečiva.
- Opäť dôkladne premiešajte.
- Zmes preneste na ľahko pomúčenú pracovnú plochu, pridajte lyžicu vody a hneťte, kým nevznikne kompaktné cesto.
- Z cesta nožom odkrajujte malé kúsky a tvarujte z nich guličky.
- Povrch guličiek obaľte v hnedom alebo práškovom cukre.
- Položte doprostred guličky mandľu a trochu ju pritlačte.
- Vínové pečivo položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 180 ° C približne 15-20 minút.
Túžite po zdravších Vianociach? Vyskúšajte cukroví bez cukru ! Oslaďte si vianočné sviatky medom a ďalšími prírodnými sladidlami.