Toto vianočné pečivo chutí skvele s čajom, kakaom, aj kávou.
Ingrediencie:
- 1 a 1/2 šálky celých lieskových orieškov
- 2 a 1/2 šálky múky
- 3/4 šálky masla
- 1/2 šálky cukru
- 1 žĺtok
- 1 PL kakaa
Postup:
- Lieskové oriešky namočte na 2 hodiny do studenej vody a potom ich nahrubo nasekajte.
- Do misy k orechom pridajte ostatné ingrediencie a vypracujte cesto.
- Z cesta vytvarujte valček, zabaľte ho do potravinovej fólie a vložte aspoň na tri hodiny do chladničky.
- Potom ostrým nožom nakrájajte cesto na plátky so šírkou približne jedného centimetra.
- Tieto plátky položte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Predhrejte si rúru na 180 ° C a pečte 7-9 minút.
- Ak chcete, môžete pečivo po vybratí posypať práškovým cukrom.