Silu plátkov môžete prípadne o niečo zmenšiť alebo zväčšiť, záleží na vašich preferenciách.
Ingrediencie:
- 180 g vlašských orechov
- 300 g hladkej múky
- 200 g masla
- 100 g cukru krupica
- 1 PL nesladeného kakaového prášku
- práškový cukor na obalenie
Postup:
- Vlašské orechy namočte na 2 hodiny do studenej vody.
- Potom ich osušte a nasekajte nahrubo.
- Do misy vložte múku, povolené maslo, cukor, kakao a orechy.
- Vypracujte v cesto, z ktorého vytvarujete valček.
- Valček zabaľte do plastovej fólie a vložte na približne hodinu stuhnúť do chladničky.
- Po vybratí nakrájajte cesto na plátky s hrúbkou približne jedného centimetra.
- Cukrovie dajte na plech s papierom na pečenie.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 ° C približne 10 minút, v zavilosti na sile plátkov.
- Po vybratí ešte teplé vianočné pečivo obaľte v práškovom cukre.