Masarykovo vianočné pečivo

Masarykovo vianočné pečivo

Pokiaľ máte radi intenzívnejšiu kakaovú chuť, môžete množstvo kakaového prášku zdvojnásobiť.

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g cukru
  • 180 g vlašských orechov
  • 200 g masla
  • 1 žĺtok
  • 1 PL holandského kakaa
  • zmes práškového a vanilkového cukru na obalenie

Postup:

  1. Vlašské orechy namočte na 2 hodiny do studenej vody.
  2. Následne ich pokrájajte nahrubo.
  3. Pridajte k orechom všetky ostatné ingrediencie, teda múku, cukor, maslo, kakao a žĺtok.
  4. Vypracujte v cesto, ktoré následne vytvarujte do tvaru valčeka.
  5. Valček zabaľte do potravinovej fólie a vložte na niekoľko hodín do chladničky.
  6. Po vybratí z chladničky cesto nakrájajte na približne centimetrové plátky.
  7. Plátky vložte na plech s papierom na pečenie.
  8. Pečte v rúre predhriatej na 180 ° C asi 8-10 minút.
  9. Po upečení Masarykove pečivo obaľte v pripravenej zmesi cukrov.
Obľúbené vianočné cukroviny prezidenta Masaryka.
Zdroj: pecene-varene.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.