Masarykove pečivo s lieskovými orieškami

Masarykove pečivo s lieskovými orieškami

Lieskové oriešky sú tradičnou ingredienciou, z ktorej sa tento druh vianočného pečiva pripravuje. Dajú sa ale nahradiť aj orechy vlašskými.

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky
  • 170 g celých lieskových orieškov
  • 200 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 PL nesladeného kakaového prášku
  • zmes práškového a vanilkového cukru na obalenie

Postup:

  1. Lieskové oriešky namočte na dobu 2 hodín do studenej vody.
  2. Zmiešajte múku, cukor, maslo, žĺtok a kakao a vypracujte ručne v cesto.
  3. Pridajte suché lieskové oriešky.
  4. Z cesta vytvarujte valček a zabalený do potravinovej fólie ho vložte na noc do chladničky.
  5. Ďalší deň nožom valček nakrájajte na plátky hrubé približne jeden centimeter.
  6. Tieto plátky vložte na papierom na pečenie vystlaný plech.
  7. Predhrejte si rúru na 180°C a pečte približne 10 minút.
  8. Ešte teplé Masarykove pečivo potom obaľte v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Vianočné pečivo s lieskovými orieškami v práškovom cukre.
Zdroj: varenie.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.