Veľmi jednoduché a zároveň originálne nepečené pečivo, v ktorom sa snúbi chuť čokolády, kokosu a avokáda.
Ingrediencie:
- 1 väčšie avokádo
- 1/4 šálky + 2 PL nesladeného kakaového prášku
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1 čajová lyžička mandľového extraktu
- 2/3 šálky čokoládových lupienkov
- 1/2 čajovej lyžičky kokosového oleja
- 1/2 šálky kokosových plátkov
Postup:
- Olúpané a vykôstkované avokádo rozmixujte v kuchynskom robote dohladka.
- Pridajte kakaový prášok, vanilkový a mandľový extrakt a mixujte, kým sa dobre nespoja.
- V stredne veľkej mise zmiešajte čokoládové lupienky a kokosový olej dajte ich rozohriať do mikrovlnnej rúry asi na minútu a pol, kým sa lupienky nerozpustia.
- Pridajte avokádovú zmes do misy s rozpustenou čokoládou a dôkladne premiešajte.
- Misu prikryte potravinovou fóliou a dajte na dve hodiny do chladničky.
- Plech na pečivo vyložte papierom na pečenie a do plytkého taniera nasypte kokosové vločky.
- Pomocou malej naberačky alebo lyžice naberajte zmes rukami a z nej vytvorte guličky.
- Každú guľôčku obaľte v kokosových vločkách a položte na pripravený plech.
- Guľôčky uchovávajte v chladničke.
Ďalšou inšpiráciou pre vaše zdravé Vianoce môže byť aj bezlepkové pečivo .