Okrem mandlí dodáva tomuto cukroví lahodnú chuť a vôňu aj kokos, vanilka a orechy.
Ingrediencie:
- 2 šálky namletých mandlí
- 1 šálka namletých pekanových alebo vlašských orechov
- 1/2 šálky masla
- 2/3 šálky hnedého cukru
- 1 vajce
- 2 PL kokosovej múky
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
Na vanilkovú polevu
- 2/3 šálky cukru múčka
- 1/4 šálky šľahačky
- 1/2 čajová lyžička vanilkového extraktu
Postup:
- Predhrejte si rúru na 160°C.
- V stredne veľkej mise zmiešajte namleté mandle a orechy, kokosovú múku, prášok do pečiva a soľ.
- V ďalšej mise vyšľahajte maslo s cukrom.
- Následne k ich zmesi pridajte vajcia a vanilkový extrakt.
- Zmiešajte so zmesou múky a orechov a vypracujte v cesto.
- Z cesta následne rukami vytvarujte rožky a tie položte na plechy s papierom na pečenie.
- Pečte asi 15 až 18 minút alebo kým nie sú ľahko zlatisté.
- Po vybratí nebudú rožky na dotyk pevné, ale po vychladnutí stuhnú.
- V medziobdobí si pripravte polevu.
- Práškový cukor vyšľahajte so šľahačkou a vanilkovým extraktom dohladka.
- Výsledkom by mala byť riedka, roztierateľná konzistencia.
- Vzniknutú polevu natrite na vychladnuté pečivo.