Med sa do perníčkov pridáva bežne, nahraďte ale inak používaný cukor javorovým sirupom. Uvidíte, že perníčky nielen osladia, ale zároveň im dodá zaujímavú chuť a vôňu.
Ingrediencie:
- 100 g javorového sirupu
- 100 g medu
- 300 g celozrnnej špaldovej múky
- 100 g rozpusteného masla
- 1 vajce
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Postup:
- Vo veľkej mise zmiešajte špaldovú múku, prášok do pečiva, muškátový oriešok a škoricu.
- Pridajte všetky zvyšné ingrediencie a miešajte, kým nevznikne vláčne cesto.
- Cesto zabaľte do fólie a nechajte v chladničke aspoň po dobu dvoch hodín alebo cez noc.
- Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si papierom na pečenie vystlané plechy.
- Cesto rozvaľkajte medzi dvoma listami papiera na pečenie a perníčky vykrájajte pomocou vykrajovačov.
- Vianočné pečivo bez cukru položte na pripravené plechy a pečte 10-12 minút alebo kým nezačnú okraje hnednúť.
Trpí niekto z vašich blízkych cukrovkou? Upečte mu chutné dia vianočné pečivo !