Perníčky sladené medom a javorovým sirupom

Perníčky sladené medom a javorovým sirupom

Med sa do perníčkov pridáva bežne, nahraďte ale inak používaný cukor javorovým sirupom. Uvidíte, že perníčky nielen osladia, ale zároveň im dodá zaujímavú chuť a vôňu.

Ingrediencie:

  • 100 g javorového sirupu
  • 100 g medu
  • 300 g celozrnnej špaldovej múky
  • 100 g rozpusteného masla
  • 1 vajce
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

Postup:

  1. Vo veľkej mise zmiešajte špaldovú múku, prášok do pečiva, muškátový oriešok a škoricu.
  2. Pridajte všetky zvyšné ingrediencie a miešajte, kým nevznikne vláčne cesto.
  3. Cesto zabaľte do fólie a nechajte v chladničke aspoň po dobu dvoch hodín alebo cez noc.
  4. Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si papierom na pečenie vystlané plechy.
  5. Cesto rozvaľkajte medzi dvoma listami papiera na pečenie a perníčky vykrájajte pomocou vykrajovačov.
  6. Vianočné pečivo bez cukru položte na pripravené plechy a pečte 10-12 minút alebo kým nezačnú okraje hnednúť.
Perníčky sladené medom a javorovým sirupom
zdroj: daniscookings.com

Trpí niekto z vašich blízkych cukrovkou? Upečte mu chutné dia vianočné pečivo !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.