Agávový sirup môžete nahradiť aj inými sirupmi, napríklad javorovým, datľovým či čakankovým.
Ingrediencie:
- 1 a 1/4 šálky hladkej múky
- 3/4 šálky celozrnnej múky
- 1/2 šálky kakaového prášku
- 1/4 šálky sójového mlieka
- 1 PL mletých ľanových semienok
- 2/3 šálky slnečnicového oleja
- 3/4 šálky agávového sirupu
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- 1 PL instantného espressa v prášku
- 3/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/2 šálky horkých čokoládových lupienkov
- 1/2 šálky nasekaných vlašských orechov
- 1/2 šálky nakrájaných hrozienok
Postup:
- Predhrejte si rúru na 160°C a plechy na pečenie vyložte papierom na pečenie.
- Vo veľkej mise zmiešajte sójové mlieko, ľanové semienka, olej, agávový sirup, espresso v prášku a vanilkový extrakt.
- Prisypte múky, kakaový prášok, jedlú sódu, soľ a premiešajte, aby vzniklo vláčne cesto.
- Na záver vmiešajte malé množstvo čokoládových lupienkov, vlašských orechov a hrozienok.
- Toto pečivo vytvoríte jednoducho tak, že na plech vložíte vždy dve polievkové lyžice cesta a následne ich ľahko sploštite lyžicou a navrchu ozdobíte opäť niekoľkými kúskami čokolády, hrozienok a orechov.
- Pečte približne 15 minút.