Čokoládové kolieska s agávovým sirupom

Čokoládové kolieska s agávovým sirupom

Agávový sirup môžete nahradiť aj inými sirupmi, napríklad javorovým, datľovým či čakankovým.

Ingrediencie:

  • 1 a 1/4 šálky hladkej múky
  • 3/4 šálky celozrnnej múky
  • 1/2 šálky kakaového prášku
  • 1/4 šálky sójového mlieka
  • 1 PL mletých ľanových semienok
  • 2/3 šálky slnečnicového oleja
  • 3/4 šálky agávového sirupu
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 PL instantného espressa v prášku
  • 3/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 šálky horkých čokoládových lupienkov
  • 1/2 šálky nasekaných vlašských orechov
  • 1/2 šálky nakrájaných hrozienok

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 160°C a plechy na pečenie vyložte papierom na pečenie.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte sójové mlieko, ľanové semienka, olej, agávový sirup, espresso v prášku a vanilkový extrakt.
  3. Prisypte múky, kakaový prášok, jedlú sódu, soľ a premiešajte, aby vzniklo vláčne cesto.
  4. Na záver vmiešajte malé množstvo čokoládových lupienkov, vlašských orechov a hrozienok.
  5. Toto pečivo vytvoríte jednoducho tak, že na plech vložíte vždy dve polievkové lyžice cesta a následne ich ľahko sploštite lyžicou a navrchu ozdobíte opäť niekoľkými kúskami čokolády, hrozienok a orechov.
  6. Pečte približne 15 minút.
čokoládové kolieska sladené agávovým sirupom a zdobené kúskami čokolády, orechov a hrozienok
zdroj: cinnamongirldelights.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.