Toto tradičné jemné kuracie rizoto si zamilujete už pre tú chuť a aj pre jeho ľahkú a rýchlu prípravu.
Ingrediencie
- 1 cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 100ml bieleho suchého vína
- 1 liter kuracieho vývaru (alebo použite bujón)
- 250g kuracieho mäsa
- 200g mrazeného hrášku
- 25g masla
- Soľ, korenie
- 75g parmezánu (alebo iného tvrdého talianskeho syra)
- 250g ryže arborio
Postup
- Vo veľkom hrnci zahrejte olej, restujte cibuľu s cesnakom po dobu 2-3 minút.
- Potom pridajte ryžu a restujte za stáleho miešania 30-40 sekúnd, aby sa dobre obalila olejom.
- Prilejte polovicu vína, nechajte 30 sekúnd bublať a potom prilejte všetok vývar a priveďte do varu.
- Znížte teplotu a duste odkryté po dobu 8-10 minút, kým sa ryža neuvarí a nemá krémový vzhľad. (Môžete osoliť podľa vašej chuti)
- Vmiešajte zvyšnú polovicu vína, kuracie mäso, hrášok a nechajte variť ďalšie 4-5 minút. Stále pritom miešajte.
- Odoberte hrniec z ohňa, vmiešajte maslo a syr. Dochuťte čiernym korením. Podávajte navrchu posypané parmezánom.