Inšpirujte sa týmto luxusným receptom na krémové rizoto s kuracím mäsom a šampiňónmi. Iste sa po ňom len zapráši.
Ingrediencie
- 50g masla
- 4 hrnčeky kuracieho vývaru (alebo rozmiešajte vodu s bujónom)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 hrnček ryže Arborio
- 100g baby špenátu
- 250g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na kúsky
- 450g kuracích prsných rezňov, nakrájaných na kocky
- 3 nakrájané plátky slaniny
- 1/4 hrnčeka nastrúhaného parmezánu
Postup
- Na panvici zohrejte maslo a orestujte cesnak.
- Pridajte kuracie mäso so slaninou a restujte 2 minúty.
- Pridajte nakrájané šampiňóny a smažte ďalšie 3 minúty, aby pustili hubovú chuť.
- Pridajte ryžu, zalejte kuracím vývarom, všetko premiešajte a varte, kým sa tekutina nevstrebe a ryža nebude krémová. V prípade potreby pridajte viac vývaru.
- V priebehu varenia pridajte špenát.
- Nakoniec pridajte nastrúhaný syr a všetko premiešajte.
- Podávajte posypané parmezánom a listovým baby špenátom.