Zemiaky v kombinácii so šampiňónmi, čedarom, mozarellou a smotanovou zmesou, to všetko zapečené v rúre, vytvára jednoduchú lahôdku, na ktorej si pochutí celá rodina.
INGREDIENCIA
- 1 kg zemiakov, olúpaných a na plátky
- 250 g šampiňónov portobello
- 1 a 1/2 šálky strúhanej mozzarelly
- 170 g strúhaného čedaru
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 1/3 šálky majonézy
- 3 strúčiky cesnaku
- lyžička drveného tymiánu
- soľ a čerstvo mleté korenie
POSTUP
- Predhrejte rúru na 180 ° C a vymažte tukom zapekaciu misu.
- Vo väčšej mise zmiešajte obe smotany, majonézu, drvený cesnak, soľ a korenie.
- Zemiaky a huby nakrájajte na tenké plátky.
- Na dno zapekacej misy vlejte časť smotanovej zmesi a na ňu naskladajte polovicu zemiakov.
- Na zemiaky dajte polovicu húb, polovicu mozzarelly a čedaru.
- Osoľte, okoreňte a posypte tymianom.
- Rovnako poskladajte ďalšiu vrstvu z druhej polovice ingrediencií.
- Celé potom zalejte smotanovou zmesou.
- Pečte 60-70 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Akonáhle sú zapekané zemiaky so šampiňónmi mäkké, vytiahnite ich z rúry.
- Pri servírovaní ich môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo vňaťou z jarnej cibuľky.
Ak vám nevadí si trochu zahrešiť, vyskúšajte aj naše recepty na vyprážané zemiaky .