Zemiaky z rúry s cuketou

Zemiaky z rúry s cuketou

Tento recept je krémový, s poriadnym množstvom syra a korenia, ktoré mu dodávajú veľa chuti. Doba prípravy je krátka a väčšinu práce odvedie rúra.

INGREDIENCIA

  • 2 cukety
  • 4-5 zlatých zemiakov Yukon
  • 2 šálky silnej smotany
  • 1/2 lyžičky soli alebo podľa chuti
  • 1/2 lyžičky korenia alebo podľa chuti
  • 1 lyžička provensálskeho korenia
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička sušenej cibule
  • 1 a 2/3 šálky parmezánu
  • nasekaná pažítka na ozdobu

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Pomocou ostrého noža nakrájajte cukety na kolieska.
  3. Zemiaky olúpte a nakrájajte na kolieska.
  4. Zmiešajte smotanu so soľou, korením, provensálskym korením, cesnakom a cibuľou a 1 šálkou parmezánu.
  5. Nakrájané cukety a zemiaky naaranžujte do pekáča s rozmermi 23 × 33 cm.
  6. Krémovú zmes rovnomerne nalejte do pekáča a pridajte zvyšný parmezán.
  7. Pečte odkryté po dobu 35-40 minút, alebo kým pokrm nebude hore krásne hnedý.
Zapekané zemiakové plátky s cuketou v pekáči s vareškou.
www.cravinghomecooked.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.