Tento recept je krémový, s poriadnym množstvom syra a korenia, ktoré mu dodávajú veľa chuti. Doba prípravy je krátka a väčšinu práce odvedie rúra.
INGREDIENCIA
- 2 cukety
- 4-5 zlatých zemiakov Yukon
- 2 šálky silnej smotany
- 1/2 lyžičky soli alebo podľa chuti
- 1/2 lyžičky korenia alebo podľa chuti
- 1 lyžička provensálskeho korenia
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1 lyžička sušenej cibule
- 1 a 2/3 šálky parmezánu
- nasekaná pažítka na ozdobu
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Pomocou ostrého noža nakrájajte cukety na kolieska.
- Zemiaky olúpte a nakrájajte na kolieska.
- Zmiešajte smotanu so soľou, korením, provensálskym korením, cesnakom a cibuľou a 1 šálkou parmezánu.
- Nakrájané cukety a zemiaky naaranžujte do pekáča s rozmermi 23 × 33 cm.
- Krémovú zmes rovnomerne nalejte do pekáča a pridajte zvyšný parmezán.
- Pečte odkryté po dobu 35-40 minút, alebo kým pokrm nebude hore krásne hnedý.