Marinované kuracie prsia zapečené so zemiakmi a šampiňónmi sú skvelé, jednoduché jedlo, ktoré si hravo pripravíte pre nečakaných hostí alebo len tak na rodinný obed.
INGREDIENCIA
- 4 kuracie prsia s kožou
- 8 malých alebo 4 stredné zemiaky (ošúpané)
- 8 stredne veľkých šampiňónov
- 2-3 vetvičky tymiánu
- 1 lyžica čerstvého, jemne sekaného rozmarínu
- 1 lyžička soli
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- 4 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice balzamikového octu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička drvené červené čiže papričky
POSTUP
- Predhrejte rúru na 220°C.
- V hrnci priveďte jemne osolenú vodu do varu.
- Vložte do nej olúpané celé zemiaky a nechajte asi 8 minút povariť.
- Potom vodu zlejte a zemiaky nechajte trochu vychladnúť.
- Menšie zemiaky prepoľte, väčšie zemiaky pokrájajte na štvrtky.
- V strednej mise zmiešajte rozmarín, drvenú čiže papričku, soľ, cesnak, 2 lyžice olivového oleja a 1 lyžicu citrónovej šťavy.
- V tejto zmesi dôkladne obaľte kuracie prsia.
- Vezmite si panvicu, ktorá sa ideálne môže dať aj do rúry, rozohrejte na nej olej a kuracie prsia na nej položte kožou dole a smažte 5 minút.
- Potom prsia otočte kožou nahor, pridajte zemiaky, šampiňóny, vetvičky rozmarínu a zvyšok zmesi, v ktorej ste obaľovali mäso.
- Pridajte ešte dve lyžice olivového oleja a 2 lyžice balzamikového octu.
- Vložte do rúry a pečte nezakryté asi 20 minút, až sa na kurčaťu urobí zlatohnedá kôrka.
- Zapekané zemiaky s mäsom sú hotové, vytiahnite ich z rúry a pred servírovaním nechajte chvíľu vychladnúť.