Tradičné vietnamské závitky Nem

Tradičné vietnamské závitky Nem

Tieto chrumkavé závitky si určite zamilujete. Množstvo surovín je na závitky pre 2 osoby.

Ingrediencie

  • 100g tenkých ryžových rezancov
  • 50g čiernych húb (judášovo ucho)
  • 1 menšia šalotka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 menšie mrkvy
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica rybej omáčky
  • Mleté korenie, soľ
  • 20ks ryžového papiera

Postup

  • Čierne huby ponorte na 30 minút do horúcej vody, aby zmäkli. Potom preceďte a nakrájajte na malé kúsky.
  • Ponorte tenké ryžové rezance na 10 minút do teplej vody, preceďte a nechajte ich uschnúť. Potom ich nakrájajte na dĺžku 3-5 cm.
  • Nakrájajte šalotku, mrkvu a cesnak na malé kúsky a zmiešajte spolu s hubami s rezancami. Potom k zmesi pridajte 2 vajcia, korenie a lyžicu rybej omáčky.
  • Všetko dôkladne premiešajte.
  • Nechajte ryžový papier namočený na tanieri s teplou vodou na 10 sekúnd. Potom ho položte na rovný povrch.
  • Vezmite trochu zmesi, ktorú ste si pripravili, a položte ju na stred papiera, potom ho zabaľte do rolky.
  • Tento postup opakujte, kým nespotrebujete všetku zmes a ryžový papier.
  • Pripravené rolky smažte na olivovom či kokosovom oleji 3-5 minút, kým nebudú zo všetkých strán krásne zlatohnedé.
  • Osmažené rolky sú hotové a pripravené na podávanie napríklad s niektorou z omáčok.
Vyprážané závitky so zeleninou, rezancami a omáčkou.
Zdroj: lambanhngon.com

Veľký test panvíc odhalil 5 najlepších WOK panvíc . Urobte si radosť a kúpte si tú najlepšiu panvicu na prípravu ázijských jedál.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.