Hoci tento pokrm nájdete vo väčšine ázijských kuchyniach, čínska verzia závitkov je väčšinou plná kapusta, mrkvy a ďalších druhov zeleniny.
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 čajová lyžička mletého cesnaku
- 2 čajové lyžičky jemne nastrúhaného zázvoru
- 3 nakrájané jarné cibuľky
- 12 húb shiitake
- 1/2 zelenej kapusty, nakrúhané
- 1 hrnček bambusových výhonkov
- Soľ podľa chuti
- 1 hrnček sladkého hrášku
- 1,5 lyžice sójovej omáčky
- 1 čajová lyžička sezamového oleja
- 2 lyžice jemne nasekaného koriandra
- Balenie ryžového papiera
- Olej na vyprážanie
Postup
- Vo veľkej panvici (najlepšie vo woku) zahrejte olej. Potom pridajte cesnak, zázvor, jarnú cibuľku a za stáleho miešania restujte 30-40 sekúnd.
- Pridajte huby, kapusta a bambusové výhonky. Dochuťte soľou. Restujte 3 minúty do zmäknutia a občas premiešajte.
- Zvýšte teplotu na maximum a pridajte hrášok, sójovú omáčku, sezamový olej a podľa potreby aj soľ. Restujte ešte 1 minútu, pokiaľ nebude zelenina krehká. Potom vmiešajte koriander.
- Vzniknutú zmes sceďte, aby ste odstránili prebytočné tekutiny a potom zmes rozložte na plech a nechajte ju asi 10 minút odpočívať a chladnúť.
- Ryžový papier dajte na 10 sekúnd na tanier s teplou vodou, aby sa s ním dobre pracovalo.
- Papier dajte na rovnú plochu a naložte cca 2 lyžice vychladenej zmesi na spodnú tretinu papiera.
- Preložte spodnú časť papiera cez náplň. Preložte ho po stranách, rolujte a vytvoríte závitok.
- Na panvici zohrejte olej a závitky smažte po dobu 1-3 minúty, kým nebudú zlatohnedé.
- Hotové závitky podávajte s niektorou z omáčok.