Vegetariánske závitky so zeleninou

Vegetariánske závitky so zeleninou

Hoci tento pokrm nájdete vo väčšine ázijských kuchyniach, čínska verzia závitkov je väčšinou plná kapusta, mrkvy a ďalších druhov zeleniny.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 čajová lyžička mletého cesnaku
  • 2 čajové lyžičky jemne nastrúhaného zázvoru
  • 3 nakrájané jarné cibuľky
  • 12 húb shiitake
  • 1/2 zelenej kapusty, nakrúhané
  • 1 hrnček bambusových výhonkov
  • Soľ podľa chuti
  • 1 hrnček sladkého hrášku
  • 1,5 lyžice sójovej omáčky
  • 1 čajová lyžička sezamového oleja
  • 2 lyžice jemne nasekaného koriandra
  • Balenie ryžového papiera
  • Olej na vyprážanie

Postup

  • Vo veľkej panvici (najlepšie vo woku) zahrejte olej. Potom pridajte cesnak, zázvor, jarnú cibuľku a za stáleho miešania restujte 30-40 sekúnd.
  • Pridajte huby, kapusta a bambusové výhonky. Dochuťte soľou. Restujte 3 minúty do zmäknutia a občas premiešajte.
  • Zvýšte teplotu na maximum a pridajte hrášok, sójovú omáčku, sezamový olej a podľa potreby aj soľ. Restujte ešte 1 minútu, pokiaľ nebude zelenina krehká. Potom vmiešajte koriander.
  • Vzniknutú zmes sceďte, aby ste odstránili prebytočné tekutiny a potom zmes rozložte na plech a nechajte ju asi 10 minút odpočívať a chladnúť.
  • Ryžový papier dajte na 10 sekúnd na tanier s teplou vodou, aby sa s ním dobre pracovalo.
  • Papier dajte na rovnú plochu a naložte cca 2 lyžice vychladenej zmesi na spodnú tretinu papiera.
  • Preložte spodnú časť papiera cez náplň. Preložte ho po stranách, rolujte a vytvoríte závitok.
  • Na panvici zohrejte olej a závitky smažte po dobu 1-3 minúty, kým nebudú zlatohnedé.
  • Hotové závitky podávajte s niektorou z omáčok.
Zeleninové závitky vyprážané do zlatohneda.
Zdroj: vegandinner.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.