Vyprážané jarné závitky s mletým mäsom

Vyprážané jarné závitky s mletým mäsom

Tieto závitky sú plnené mletým bravčovým mäsom a zeleninou, pričom po ich usmažení budú veľmi chrumkavé.

Ingrediencie

  • 1 hrnček nakrájaných bambusových výhonkov
  • 2 lyžice arašidového oleja
  • 450g mletého bravčového mäsa
  • 1/2 šalotky, nasekané
  • 2 strúhané mrkvy
  • 3 hrnčeky nakrájanej kapusty
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 2 lyžice vody
  • 1 lyžica ustrícovej omáčky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého korenia
  • Balenie ryžového papiera
  • 1 vajce
  • Olej na vyprážanie

Postup

  • V hrnci uvarte bambusové výhonky asi po dobu 1 minúty, potom ich sceďte a opláchnite studenou vodou.
  • Vo woku zohrejte 1 lyžicu arašidového oleja. Pridajte bravčové mäso a restujte 2-3 minúty. Nemusia byť úplne uvarené, ale zvonku by malo začať bieliť.
  • Pomocou špachtle mäso rozdrvte na malé kúsky a preneste vedľa na tanier.
  • Do woku pridajte zvyšnú lyžicu arašidového oleja. Restujte šalotku asi minútu, pridajte mrkvu, kapustu, bambusové výhonky a restujte cca 2 minúty. K tomu pridajte späť bravčové mäso a premiešajte.
  • V malej miske zmiešajte kukuričný škrob a vodu. Pomocou špachtle dajte zeleninu s mäsom k strane panvy a do vzniknutého priestoru nalejte vodu s kukuričným škrobom.
  • Pred zamiešaním nechajte škrob po dobu 30 sekúnd zahustiť a potom zmiešajte so zmesou, ktorú ste mali bokom.
  • Pridajte ustricovú omáčku, soľ, cukor a korenie. Miešajte, aby sa všetko riadne spojilo a potom zmes rozložte na plech, kde ju necháte po dobu 10 minút vychladnúť. (Nezabudnite vypustiť všetku tekutinu)
  • Ryžový papier namočte v tanieri s teplou vodou asi na 10 sekúnd a potom ho umiestnite na rovný povrch.
  • Na ryžový papier dajte asi 2 lyžice náplne do spodnej časti, pričom nechajte od okraja asi 3 cm miesto.
  • Uchopte spodný roh a začnite rolovať. Zastavte, až sa dostanete k stredu, potom preložte bočné strany smerom k stredu. Pokračujte v rolovaní až dostanete hotový závitok.
  • V panvici zohrejte olej a smažte závitky 3 až 4 minúty, kým nebudú mať zlatohnedú farbu.
  • Podľa potreby závitky osušte papierovými obrúskami a podávajte napríklad so sladkou chilli omáčkou.
Čínske vyprážané rolky s mletým bravčovým mäsom a zeleninou.
Zdroj: marionskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.