Toto tradične vietnamské jedlo je v tomto recepte upravené podľa thajských chutí. Namiesto kuracieho mäsa môžete použiť napríklad bravčové alebo tofu.
Ingrediencie
- 1,5 hrnčeka arašidovej omáčky
- 3cm čerstvého koreňa zázvoru, namletý
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 2 čajové lyžičky sójovej omáčky
- Kuracie prsia, nakrájané na kúsočky
- 1 čajová lyžička arašidového oleja
- 150g čerstvého hrášku
- 200g fazuľových klíčkov
- 4 jarné cibule, nasekané
- Nasekaná žerucha
- Nasekaný čerstvý koriander
- 2 veľké mrkvy
- 1 čajová lyžička arašidového oleja
- 12 ryžových papierov na jarné závitky
Postup
- V miske zmiešajte 1 hrnček arašidovej omáčky, zázvor, cesnak a 1 čajovú lyžičku sójovej omáčky. Pridajte nakrájané kura a všetko premiešajte, aby sa mäso úplne obalilo. Dajte marinovať do chladničky na 30 minút.
- Na strednom ohni zahrejte 1 lyžičku arašidového oleja vo woku alebo v panvici. Pridajte hrášok, fazuľové klíčky, jarnú cibuľku a restujte 3-4 minúty.
- Zmes dajte do veľkej misy, primiešajte žeruchu a koriander. Pomocou škrabky na zeleninu, nastrúhajte do zmesi plátky mrkvy. Potom prilejte 1 lyžičku sójovej omáčky.
- Na panvici zohrejte 1 lyžičku oleja a smažte marinované kura asi 10 minút.
- Ryžové papiere dajte do taniera s teplou vodou asi na 10 sekúnd, aby sa s ním dobre pracovalo.
- Na každý ryžový papier dajte 2 lyžice zmesi kurčaťa a hrsť zeleninovej zmesi, pričom nechajte od okrajov asi 2,5 cm miesto.
- Preložte bočné konce papiera a potom preložte spodnú časť papiera. Ďalej pokračujte v rolovaní, kým nevytvoríte závitok.
- Hotové závitky podávajte s arašidovou omáčkou alebo napríklad s omáčkou sweet chilli.