Paradajková omáčka s mletým mäsom

Paradajková omáčka s mletým mäsom

Paradajkovú omáčku poznáme všetci, ale už ste ju skúšali v talianskej verzii? Verte, že má vynikajúcu chuť a je plná skvelých ingrediencií. Jej príprava nie je nijako zložitá a výsledok poteší nielen vás, ale aj vašich blízkych. Neváhajte a pozrite sa, ako uvariť tú najlepšiu rajskú omáčku .

Ingrediencie:

  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 250 g čerstvých cherry paradajok
  • Soľ podľa chuti
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 250 ml pasírovaných paradajok
  • 2 – 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 bobkový list
  • 1 polievková lyžica sušenej bazalky
  • 1 malý paradajkový pretlak
  • 1 veľká cibuľa
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup:

  • Do veľkej panvice, prípadne do stredne veľkého hrnca dáme olivový olej a vhodíme naň na kocky nakrájanú cibuľu.
  • Restujeme pri nízkej teplote, až kým nezíska zlatohnedý nádych. Trvá to asi 5 minút.
  • Pridáme prepasírovaný cesnak a za stáleho miešania zhruba 1 minútu prehrievame.
  • K cesnaku a cibuli prihodíme mleté mäso a necháme restovať do zhnednutia.
  • Potom prilejeme pasírované paradajky, pretlak a prisypeme aj na štvrtky nakrájané cherry paradajky.
  • Osolíme, zasypeme bazalkou, korením, oreganom a vhodíme aj bobkový list.
  • Zalejeme troškou vody a na strednom ohni privedieme do varu.
  • Znížime teplotu a na miernom ohni varíme cca 1 hodinu až do zhustnutia.
  • Pokiaľ bude omáčka málo hustá, necháme variť o trochu dlhšie
Talianska omáčka s bylinkami a paradajkovou pastou.
Zdroj: https://togetherasfamily.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.