Mletý hovädzí guláš

Mletý hovädzí guláš

Ak milujete klasické maďarské guláša, potom je táto receptúra ideálna práve pre vás. Dokonale chutný, správne ostrý a veľmi lahodný, presne taký je tento guláš, ku ktorému sa budete radi vracať. Ostatne ako príloha sa podáva čerstvý chrumkavý chlieb a verte, že to je tá najlepšia možná kombinácia chutí.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 450 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 200 g cestovín (kolienka, vretená, penne)
  • 1 kg lúpaných paradajok
  • 2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1 polievková lyžica chilli v prášku
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Postup:

  • Do hrnca dáme olivový olej, zahrejeme na strednom ohni a pridáme mleté hovädzie.
  • Restujeme, až kým mäso nezíska hnedú farbu a nepustí šťavu.
  • Prisypeme na kocky nakrájanú cibuľu a prepasírovaný cesnak.
  • Necháme zosklovatieť, prihodíme nasekané lúpané paradajky, osolíme a okoreníme.
  • Zasypeme mletou paprikou, chilli a prilejeme trochu vody.
  • Necháme variť asi 20 minút.
  • Nakoniec vmiešame uvarené cestoviny a dôkladne premiešame.
  • Akonáhle sa cestoviny prehrejú, môžeme servírovať.

Tip: Ak by niekto chcel mať guláš trochu vodovější, stačí priliať vodu a zahustiť trochou múky. Potom dať cestoviny miesto do zmesi len do misky a zaliať gulášom.

Omáčka s mletým hovädzím mäsom a cestovinami.
Zdroj: https://allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.