Kuracie na karí po indicku

Kuracie na karí po indicku

Jednoduché indické karí pripravené chutne len s minimom ingrediencií. Potešia aj milovníkov pikantnejších pokrmov!

Ingrediencie:

  • 500 g kuracieho mäsa
  • 2-3 PL oleja
  • 1 šálka cibule
  • 1-2 chilli papričky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL čerstvého nastrúhaného zázvoru
  • 1/2 šálky paradajkového pyré
  • 1/4 šálky jogurtu
  • 1 šálka kokosového mlieka
  • 2 PL nasekaných koriadrových listov
  • 1/4 čajovej lyžičky kurkumy
  • 1 čajová lyžička údenej papriky
  • 1 čajová lyžička kari
  • 1 bobkový list
  • 4 klinčeky
  • 2 tyčinky škorice
  • 3 zelené kardamóny
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Najprv v hlbokej panvici rozohrejte olej a pridajte celé korenie, teda bobkový list, škoricu, klinčeky a zelený kardamóm.
  2. Chvíľku povarte, aby sa korenie rozvoňalo.
  3. Pridajte nakrájanú cibuľu a chilli papričky, restujte dozlatista.
  4. Pridajte nastrúhaný zázvor a prelisovaný cesnak, povarte asi minútu.
  5. Potom pridajte paradajkové pyré, kurkumu a soľ. Dobre premiešajte a chvíľku povarte.
  6. Prilejte jogurt a pridajte údenú papriku a korenie.
  7. Pridajte na kúsky nakrájané kuracie mäso a koriandrové listy.
  8. Premiešajte a priklopte pokrievkou.
  9. Povarte približne 10 minút.
  10. Pridajte kokosové mlieko a karí.
  11. Za stáleho miešania duste ešte približne 5 minút, kým omáčka nezhustne.
  12. Ochutnajte, prípadne dochuťte soľou.

Kuracie na karí po indicku servírujete najmä s jazmínovou ryžou alebo indickou chlebovou plackou naan.

Pokrm z kuracieho mäsa pripravovaného na karí
zdroj: indianhealthyrecipes.com

Máte slabosť pre indické pokrmy? Vyskúšajte aj naše karí s cícerom .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.