Lahodné kuracie kúsky v karí omáčke

Lahodné kuracie kúsky v karí omáčke

Na Srí Lanke, odkiaľ tento recept pochádza, sa používa predovšetkým kokosový ocot. V našich podmienkach ho možno nahradiť buď octom jablčným, alebo bielym vínnym octom.

Ingrediencie:

  • 1000 g kuracieho mäsa alebo kúsky celého kurčaťa
  • 1/2 šálky kokosového mlieka
  • 1/2 šálky vody
  • 2-3 PL kokosového oleja
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 bobkové listy
  • 2 čajové lyžičky kari
  • 1 tyčinka škorice
  • 1 čajová lyžička kajenského korenia alebo chilli
  • 1 PL údené papriky
  • 2 chilli papričky
  • 3 paradajky
  • 2 čajové lyžičky hnedého cukru
  • 2 čajové lyžičky jablčného octu
  • soľ

Postup:

  1. Do panvice alebo hrnca dajte kokosový olej a zahrejte ho na miernom ohni.
  2. Do rozohriateho oleja pridajte nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a nastrúhaný zázvor.
  3. Niekoľko minút povarte.
  4. Pridajte karí, kajenské korenie alebo chilli a škoricu.
  5. Dôkladne premiešajte a varte niekoľko minút, kým sa korenie nerozvonia.
  6. Pridajte kúsky kuracieho mäsa, chilli papričky, soľ, paradajky a jednu čajovú lyžičku cukru.
  7. Premiešajte a varte približne 10 minút bez pokrievky na stredne silnom ohni. Často miešajte, aby sa kura alebo korenie nepripálilo.
  8. Prilejte kokosové mlieko, vodu, jablkový ocot a priveďte zmes do varu.
  9. Znížte teplotu, priklopte pokrievkou a za občasného miešania varte približne 15-20 minút, v závislosti od veľkosti mäsa.
  10. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte alebo môžete pridať zvyšok cukru.
Kúsky kurčaťa v omáčke z karí
zdroj: theflavorbender.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.