Thajské karí s kuracím mäsom

Thajské karí s kuracím mäsom

Kari je typickým korením nielen indickej, ale aj thajskej kuchyne.

Ingrediencie:

  • 1000 g kuracích stehien
  • 1 šálka kokosového mlieka
  • 1 PL limetkovej šťavy
  • 1/4 šálky nasekaného čerstvého koriandra
  • 1 zväzok jarných cibuliek
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 paprička jalapeno
  • 2 PL karí
  • 2 PL rybie omáčky
  • 2 PL hnedého cukru
  • soľ

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olej a pridajte do neho nakrájané jarné cibuľky bez zelených listov, prelisovaný cesnak a papričku jalapeno.
  2. Za častého miešania varte 3-4 minúty do zmäknutia.
  3. Pridajte kokosové mlieko, karí, rybiu omáčku a hnedý cukor.
  4. Dôkladne premiešajte a priveďte k miernemu varu.
  5. Znížte teplotu a niekoľko minút povarte do zhustnutia.
  6. Pridajte kúsky kurčaťa a za občasného miešania varte, kým nie je kura mäkké, približne 10 minút.
  7. Vmiešajte limetkovú šťavu, zelené časti jarnej cibuľky a koriander.
  8. Ochutnajte av prípade potreby dochuťte soľou a limetkou.

Thajské kuracie na karí sa podáva najčastejšie s jazmínovou ryžou alebo ryžou basmati.

Tradičný thajský pokrm z kuracieho mäsa a ryže
zdroj: onceuponachef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.