Ak chcete tento recept chuťovo mierne ozvláštniť, použite namiesto obyčajnej strúhanky strúhanku bylinkovú. Stačí do misky so strúhankou primiešať trochu sušených či čerstvých byliniek.
Ingrediencie:
- 750 g vínnej klobásy
- strúhanka
- hladká múka
- 2 vajcia
- soľ
- olej
Postup:
- Vínnu klobásu zabaľte do tvaru slimáka a napichnite na špajľu alebo kovovú ihlu.
- Takto pripravenú klobásu obaľte najskôr v miske s hladkou múkou, následne v miske s rozšľahaným vajcom s trochou soli a na záver v strúhanke.
- Obalenú klobásu vložte do panvice s rozpáleným olejom.
- Z oboch strán smažte dozlatista, približne 5-8 minút.
- Po usmažení klobásy položte na papierový obrúsok alebo utierku, ktoré absorbujú prebytočný tuk.
Vyprážaná vínna klobása chutí skvele najmä so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.
Klasickým pokrmom v trojobale je predovšetkým rezeň. Inšpirujte sa našimi chutnými receptami na vyprážaný rezeň sedemkrát inak!