Vínna klobása vyprážaná v trojobale

Vínna klobása vyprážaná v trojobale

Ak chcete tento recept chuťovo mierne ozvláštniť, použite namiesto obyčajnej strúhanky strúhanku bylinkovú. Stačí do misky so strúhankou primiešať trochu sušených či čerstvých byliniek.

Ingrediencie:

  • 750 g vínnej klobásy
  • strúhanka
  • hladká múka
  • 2 vajcia
  • soľ
  • olej

Postup:

  1. Vínnu klobásu zabaľte do tvaru slimáka a napichnite na špajľu alebo kovovú ihlu.
  2. Takto pripravenú klobásu obaľte najskôr v miske s hladkou múkou, následne v miske s rozšľahaným vajcom s trochou soli a na záver v strúhanke.
  3. Obalenú klobásu vložte do panvice s rozpáleným olejom.
  4. Z oboch strán smažte dozlatista, približne 5-8 minút.
  5. Po usmažení klobásy položte na papierový obrúsok alebo utierku, ktoré absorbujú prebytočný tuk.

Vyprážaná vínna klobása chutí skvele najmä so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.

Obaľovaná klobása so zemiakmi a zeleninovou oblohou
zdroj: varenie.sk

Klasickým pokrmom v trojobale je predovšetkým rezeň. Inšpirujte sa našimi chutnými receptami na vyprážaný rezeň sedemkrát inak!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.