Zavinutá klobása na tymiáne

Zavinutá klobása na tymiáne

Veľmi jednoduchý a rýchly recept, v ktorom sa chuť mäsa skvele snúbi s tymianom a lahodnou omáčkou.

Ingrediencie:

  • 350 g vínnej klobásy
  • 1 PL bieleho vínneho octu
  • 1/2 šálky suchého bieleho vína
  • čerstvý tymián
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Vínnu klobásu niekoľkokrát zľahka prepichajte vidličkou alebo ostrým nožom, aby pri pečení nepraskla.
  2. Do veľkej nepriľnavej panvice nalejte trochu olivového oleja, pridajte zmotané a špáradlom zaistené klobásy a čerstvý tymián. Dochuťte čiernym korením a soľou.
  3. Klobásy na miernom ohni opekajte 6 až 7 minút z oboch strán. Počas pečenia ich pravidelne otáčajte.
  4. Následne do panvice pridajte biely vínny ocot.
  5. Nechajte ocot 2 minúty redukovať na stredne nízkom ohni a potom prilejte tiež suché biele víno.
  6. Varte ďalších 7 až 8 minút, kým sa biele víno čiastočne nezredukuje a nevytvorí zlatohnedú omáčku.

Takto pripravenú klobásu servírujte s čerstvým pečivom pokvapkanou hnedou vínnou omáčkou a posypanú čerstvým tymianom a korením.

Klobásové závitky na tymiáne
zdroj: junedarville.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.