Pivo je nielen veľmi chutným nápojom, ale svoje využitie má aj pri varení. Mäsu či údeninám dodá zaujímavú chuť. Tento recept je toho skvelým dôkazom!
Ingrediencie:
- 800 g vínnej klobásy
- 400 ml vývaru
- 250 ml piva
- 1 cibuľa
- 1 PL múky
- 2 PL masla
- soľ, korenie
Postup:
- Vínnu klobásu stočte do podoby špirály a pomocou špáradiel zaistite, aby sa nerozbalila.
- Olúpanú cibuľu nakrájajte na tenké plátky.
- Na panvici rozpustite maslo a zľahka na ňom orestujte cibuľku.
- Pridajte soľ, korenie, múku, pivo a vývar.
- Za občasného miešania varte, kým sa väčšina tekutiny nevyvarí a nevznikne omáčka.
- Následne vložte do panvice stočenej vínnej klobásy av omáčke ich zľahka z oboch strán opečte.
Tento pokrm servírujte predovšetkým s rozmanitými prílohami zo zemiakov.