Kombinácia klobásy a kapusty je veľmi obľúbená najmä v Rakúsku a Nemecku. Vyskúšajte ju aj vy doma!
Ingrediencie:
- 500 g vínnej klobásy
- 300 g kyslej kapusty
- 2 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 PL masti
- 1 čajová lyžička vínneho octu
- rasca
- soľ
Postup:
- Z vínnej klobásy pomocou špajle či špáradla vytvorte špirálu alebo ju môžete nakrájať na menšie kúsky a okraje zaistiť špáradlom.
- Následne na panvici so masťou klobásu z oboch strán zľahka orestujte.
- Klobásy z panvice vyberte a do zvyšku masti dajte orestovať nakrájanú cibuľu.
- Následne k cibuli pridajte kyslú kapustu, podlejte vodou a pridajte tiež prelisované strúčiky cesnaku, soľ a vínny ocot.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Panvicu priklopte a kapustu duste približne 10 minút.
- Potom na kapustu vložte späť vínne klobásy a varte ešte ďalších približne 20 minút.