Domáce jarnice s krúpami

Domáce jarnice s krúpami

Pokiaľ chcete docieliť jemnejšiu zmes, rozomeliete v mlynčeku nielen mäso, ale tiež krúpy.

Ingrediencie:

  • 1000 g bravčového bôčika
  • 1000 g bravčovej krkovice
  • 1000 g krúp
  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 bravčový jazyk
  • 4 cibuľa
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 1 PL majoránky
  • 2 PL mletého korenia
  • 2 PL mletého nového korenia
  • 1 PL čerstvého strúhaného zázvoru
  • vývar
  • bravčová masť
  • soľ
  • bravčové črevá

Postup:

  1. Všetko mäso uvarte v hrnci s vodou domäkka.
  2. Mäso nechajte vychladnúť a následne ho pomeľte v mlynčeku.
  3. V medziobdobí si uvarte krúpy a opražte nakrájanú cibuľu na masti.
  4. Zmes pomletého mäsa dajte do väčšej misy a pridajte všetky korenia, prelisovaný cesnak, cibuľu, krúpy a trochu vývaru z mäsa.
  5. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte asi hodinu odstáť, aby sa do seba jednotlivé ingrediencie zapracovali.
  6. Hotovou zmesou následne naplňte umytý bravčový čriev, ktorý na koncoch zaviažte alebo zašpejlujte.
  7. Domáce jarnice potom dajte na približne 15-20 minút variť do vody s teplotou asi 90 stupňov.
  8. Keď sú jarnice uvarené, prepláchnite ich v studenej vode a nechajte voľne uschnúť.
Zabíjačkový pokrm zo zmesi rozmanitého mäsa a krúp
zdroj: varecha.pravda.sk

Domáce jarnice skvele chutia s vlastnoručným pečivom . Upečte si s nami domáce rožky, žemle či bagetky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.