Domáce jarnice sa žemlia

Domáce jarnice sa žemlia

Ak máte viac času, môžete namiesto žemle upiecť špeciálnu skořápkovú buchtu.

Ingrediencie:

  • 400 g bravčového kolena
  • 200 g bravčovej pečene
  • 400 g bravčová hlava
  • 200 g žemle
  • 200 ml vývaru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 40 g majoránky
  • mleté nové korenie
  • mletý muškátový kvet
  • soľ, korenie
  • bravčové črevá

Postup:

  1. V hrnci s vodou uvarte všetko bravčové mäso.
  2. Žemle nakrájajte na malé kocky.
  3. Uvarené mäso rozmeľte.
  4. Do misy dajte nakrájané žemle a prelejte ich mäsovým vývarom.
  5. Pridajte do misky zmes pomletého bravčového mäsa.
  6. Zamiešajte a pridajte prelisovaný cesnak a všetky korenia.
  7. Zmes nechajte približne hodinu odpočinúť.
  8. Následne si pripravte bravčový čriev, do ktorých budete rany plniť.
  9. Naplnené črievka zašpejlujte a dajte uvariť do vody s teplotou asi 90 C.
  10. Varte približne 15-20 minút.
  11. Uvarené jarnice opláchnite v studenej vode a nechajte uschnúť na doske.
Jitrničky pripravované so žemľou
zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Špekáčiky patria rovnako ako domáce jarnice ku klasickým českým údeninovým pochúťkam. Pripravte si ich v podobe burtov na pive !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.