Jitrnicová panvica so zeleninou

Jitrnicová panvica so zeleninou

Originálny recept, ktorého výhodu je, že počas krátkej doby máte v jednom hrnci či panvici hotovú chutnú večeru či obed.

Ingrediencie:

  • 2 georgíny (pripravené niektorým z vyššie uvedených spôsobov)
  • 500 g zemiakov
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 cibuľa
  • 1 jablko so žltou šupkou, napr. Golden Delicious
  • 1 zväzok čerstvého tymiánu
  • 2 -3 PL oleja
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Ošúpané zemiaky nakrájajte na plátky, cibuľu nadrobno.
  2. Na panvici rozohrejte dve až tri polievkové lyžice oleja a na strednom plameni osmažte plátky zemiakov.
  3. Papriky umyte, rozpoľte, odstráňte jadrovník a nakrájajte na jemné prúžky.
  4. Umyté jablko rozštvrťte, odstráňte jadrovník a tiež nakrájajte na plátky.
  5. Papriku, jablko a cibuľu pridajte do panvice k zemiakom a smažte ďalších 6-8 minút.
  6. Následne do panvice pridajte aj zmes vytlačenú z jaterníc a všetko dôkladne premiešajte.
  7. Osoľte, okoreňte a pridajte lístky tymiánu.
  8. Za stáleho miešania povarte ešte asi 5 minút.
Zmes pripravená zo zeleniny a zabíjačkovej pochúťky
zdroj: eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.