Originálny recept, ktorého výhodu je, že počas krátkej doby máte v jednom hrnci či panvici hotovú chutnú večeru či obed.
Ingrediencie:
- 2 georgíny (pripravené niektorým z vyššie uvedených spôsobov)
- 500 g zemiakov
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 cibuľa
- 1 jablko so žltou šupkou, napr. Golden Delicious
- 1 zväzok čerstvého tymiánu
- 2 -3 PL oleja
- soľ, korenie
Postup:
- Ošúpané zemiaky nakrájajte na plátky, cibuľu nadrobno.
- Na panvici rozohrejte dve až tri polievkové lyžice oleja a na strednom plameni osmažte plátky zemiakov.
- Papriky umyte, rozpoľte, odstráňte jadrovník a nakrájajte na jemné prúžky.
- Umyté jablko rozštvrťte, odstráňte jadrovník a tiež nakrájajte na plátky.
- Papriku, jablko a cibuľu pridajte do panvice k zemiakom a smažte ďalších 6-8 minút.
- Následne do panvice pridajte aj zmes vytlačenú z jaterníc a všetko dôkladne premiešajte.
- Osoľte, okoreňte a pridajte lístky tymiánu.
- Za stáleho miešania povarte ešte asi 5 minút.