Pečená jarnica v rúre

Pečená jarnica v rúre

Túto zabíjačkovú pochúťku nemusíte vždy pripravovať iba na panvici. Skvele chutí aj z rúry!

Ingrediencie:

  • 2 georgíny (pripravené niektorým z vyššie uvedených spôsobov)
  • 5 zemiakov
  • bravčová masť
  • soľ

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. Jitrnice aj zemiaky umyte.
  3. Zemiaky následne nelúpte, prípadne vykrájajte poškodené časti, a nakrájajte ich pozdĺžne na osminy.
  4. Pekáč či hlbší plech vymažte masťou a rozložte do neho zemiaky, ktoré zľahka posoľte, a jaternice.
  5. Jitrnice zľahka prepichnite vidličkou.
  6. Pekáč vložte do rúry a pečte približne 30 minút.
Zabíjačková pochúťka pečená v rúre spoločne so zemiakmi
zdroj: voz.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.