Jednoduchý a chutný pokrm, ktorý vyhovuje aj tým, ktorí nemajú radi črepníková črievka.
Ingrediencie:
- 4 georgíny (pripravené niektorým z vyššie uvedených spôsobov)
- 2 cibuľa
- 150 ml mlieka
- 100 ml vody
- 300 g kyslej kapusty
- 10 zemiakov
- 2 PL masla
- majorán
- soľ, korenie
Postup:
- Olúpte a nakrájajte si zemiaky na kocky.
- Dajte ich uvariť do hrnca s osolenou vodou domäkka.
- Cibuľu tiež olúpte a najemno nakrájajte.
- Následne ju pomaly orestujte dozlatista na panvici s rozpusteným maslom.
- Zo črievok jaterníc vytlačte ich obsah a pridajte ho spoločne s trochou vody do panvice k cibuľke.
- Pridajte majoránku, prípadne aj trochu soli a korenia a krátko povarte.
- Keď sú zemiaky mäkké, roztlačte, pridajte vlažné mlieko a vytvorte zemiakovú kašu.
Jitrnicový prejt podávajte so zemiakovou kašou a kyslou kapustou. To môžete podusiť alebo nie.