Jeden z najklasickejších spôsobov prípravy jaterníc je ten s kyslou kapustou a zemiakmi. Vyskúšajte túto symfóniu chutí!
Ingrediencie:
- 2 georgíny (pripravené niektorým z vyššie uvedených spôsobov)
- 200 g zemiakov
- 150 g kyslej kapusty
- 1 veľká cibuľa
- maslo
- niekoľko vetvička čerstvého tymiánu
- soľ a korenie
Postup:
- Zemiaky umyte av šupke uvarte domäkka.
- Cibuľu olúpte, rozkrojte napoly a nakrájajte na tenké plátky.
- Vychladnuté zemiaky nakrájajte na plátky.
- Na panvici rozpustite maslo a osmažte na ňom cibuľu.
- Cibuľu následne z panvice vyberte a vložte do nej piecť plátky zemiakov, ktoré posypte soľou, čiernym korením a lístkami tymiánu.
- Opatrne zemiaky opekajte z oboch dvoch strán približne 10 minút.
- Ku koncu k nim vráťte späť aj osmaženú cibuľu.
- V medziobdobí dajte do hrnca s vodou ohriať jarnice, alebo ich môžete tiež zľahka opiecť na panvici.
- V inom hrnci poduste približne 15-20 minút kapusty.