Jitrnička s kapustou a opečenými zemiakmi

Jitrnička s kapustou a opečenými zemiakmi

Jeden z najklasickejších spôsobov prípravy jaterníc je ten s kyslou kapustou a zemiakmi. Vyskúšajte túto symfóniu chutí!

Ingrediencie:

  • 2 georgíny (pripravené niektorým z vyššie uvedených spôsobov)
  • 200 g zemiakov
  • 150 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa
  • maslo
  • niekoľko vetvička čerstvého tymiánu
  • soľ a korenie

Postup:

  1. Zemiaky umyte av šupke uvarte domäkka.
  2. Cibuľu olúpte, rozkrojte napoly a nakrájajte na tenké plátky.
  3. Vychladnuté zemiaky nakrájajte na plátky.
  4. Na panvici rozpustite maslo a osmažte na ňom cibuľu.
  5. Cibuľu následne z panvice vyberte a vložte do nej piecť plátky zemiakov, ktoré posypte soľou, čiernym korením a lístkami tymiánu.
  6. Opatrne zemiaky opekajte z oboch dvoch strán približne 10 minút.
  7. Ku koncu k nim vráťte späť aj osmaženú cibuľu.
  8. V medziobdobí dajte do hrnca s vodou ohriať jarnice, alebo ich môžete tiež zľahka opiecť na panvici.
  9. V inom hrnci poduste približne 15-20 minút kapusty.
Skrinky servírované s opečenými zemiakmi a kapustou
zdroj: rollis-rezepte.ch

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.