Bravčové mäso a krv sa dá samozrejme veľmi ľahko nahradiť už hotovými jaternicami. V tom prípade dajte do polievky aj menej korenia, pretože jaternice samé o sebe sú už ochutené.
Ingrediencie:
- 150 g bravčového pleca
- 75 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen a zeler)
- 250 ml bravčovej krvi
- 50 g krúp
- 20 g bravčovej masti
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- majorán
- soľ, korenie
Postup:
- Do osolenej vriacej vody, približne litra a štvrť, vložte bravčovú pliecko a olúpanú a nakrájanú koreňovú zeleninu.
- Všetko uvarte domäkka av medziobdobí si v inom hrnci uvarte krúpy.
- Uvarené mäso vyberte a nakrájajte na kocky.
- Následne ho vložte späť do polievky a pridajte tiež scedenú bravčovú krv.
- Nakrájanú cibuľu osmažte zľahka na masti a následne ju spoločne s uvarenými krúpami pridajte do hrnca s polievkou.
- Pridajte pretlačený cesnak, soľ, korenie a majoránku a ešte chvíľku povarte.
Jitrnicovou polievku podávajte s čerstvým pečivom alebo krutónmi.