Jablková zaváranina s cesnakom

Jablková zaváranina s cesnakom

Toto sladké čatní s pikantným korením vaše chuťové bunky príjemne poškádlia a vy si ho úplne zamilujete!

Ingrediencie

  • 1 kg jabĺk
  • 2 cibuľa
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica chilli korenia alebo pálivej papriky
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • štvrť lyžičky kari korenia
  • 1 lyžica soli
  • 20-25 dkg krupicového cukru
  • 3 lyžice hrozienok
  • 1 dl octu

Postup

  1. Jablká olúpeme, vykrájame jadrovníky a nakrájame ich na menšie kocky.
  2. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno.
  3. Jablká, cibuľu, prelisovaný cesnak a korenie vrátane soli dusíme zvoľna pri veľmi miernej teplote.
  4. Akonáhle začne zmes hustnúť pridáme cukor, ocot, hrozienka a varíme do rozpustenia cukru. Množstvo cukru prispôsobíme kyslosti jabĺk.
  5. Ešte horúcou zmesou naplníme poháre, ktoré zaviečkované obrátime dnom nahor a necháme ich vychladnúť alebo môžeme sterilizovať pri teplote 85 ° C po dobu 15 minút.
Jablková omáčka s cesnakom a korením v miske.
www.simplyrecipes.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na omáčky k mäsu, ktoré sa perfektne hodia napríklad na letné grilovanie.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.