Hruškové čatní

Hruškové čatní

Táto hrušková omáčka s novým korením, klinčekmi, koriandrom, horčicou, hrozienkami, octom a melasou skvele ladí so syrovým tanierom a perfektne sa hodí ku všetkým údeninám, pečenému bravčovému mäsu a karí.

Ingrediencie

  • 1/2 čajovej lyžičky celého nového korenia
  • 6 celých klinčekov
  • 1 čajová lyžička horčičných semien
  • 1/2 čajovej lyžičky semien koriandra
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 3/4 šálky destilovaného bieleho octu
  • 3/4 šálky zlatých hrozienok
  • 1/2 šálky nakrájaných mandlí
  • 1/2 šálky trstinovej melasy
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 citróna, nakrájaného na tenké plátky
  • 500 g zrelých hrušiek (asi 3, v závislosti od veľkosti), olúpaných, zbavených jadier a nakrájaných na 25 mm kúsky

Postup

  1. Nové korenie, klinčeky, horčičné semienka, koriander a korenie rozomelieme na prášok v mlynčeku na korenie.
  2. Všetky ingrediencie, vrátane korenia, vložíme do hrnca.
  3. Privedieme do varu a občas premiešame.
  4. Zakryjeme panvicu, znížime plameň na nízku teplotu a jemne varíme 30 minút.
  5. Odkryjeme panvicu a varíme, kým sa väčšina šťavy neodparí a čatní nie je vlhké, asi 20 minút.
  6. Preložíme hruškové čatní do nádoby a necháme ho vychladnúť.
  7. Zakryjeme a necháme v chlade najmenej niekoľko dní, aby sa chuť spojila.
  8. Vydrží až pár týždňov.
Hrušková zaváranina v pohári.
www.leitesculinaria.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.