Švajčiarske vianočné pečivo s orechmi

Švajčiarske vianočné pečivo s orechmi

Toto orechové pečivo patrí medzi švajčiarsku klasiku a určite ho vyskúšajte aj vy! Poleva s kvapkou čerešňovice cukroviniek dodá nezameniteľnú chuť.

Ingrediencie

Na pečivo:

  • 2 bielky
  • štipka soli
  • 225 g mletých vlašských orechov
  • 150 g mletých lieskových orechov
  • 200 g práškového cukru

Na polevu:

  • 150 g práškového cukru
  • 1 a ½ lyžice vody
  • 1 a ½ čajovej lyžičky čerešňovice
  • polovice orechov na ozdobu

Postup

  1. Vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuha.
  2. Pridajte do vaječných bielkov mleté ​​vlašské orechy, mleté ​​lieskové orechy a cukor a všetko spolu premiešajte a vytvorte lepivé cesto.
  3. Cesto vyvaľkajte medzi dvoma listami papiera na pečenie, aby bolo hrubé asi 1 cm.
  4. Použite vykrajovač podľa vášho výberu (napr. kvet, vianočný stromček, hviezdu) a vykrajujte pečivo.
  5. Keďže je cesto dosť vlhké a lepkavé, budete musieť najskôr použiť špachtľu, aby ste cukroví dokázali zdvihnúť.
  6. Cukroví položte na list papiera na pečenie a nechajte asi 6 hodín alebo cez noc schnúť.
  7. Predhrejte rúru na 180°C.
  8. Pečte pečivo asi 10-12 minút, kým nie je ľahko hnedé.
  9. Nechajte hotové pečivo vychladnúť.
  10. Vytvorte polevu zmiešaním práškového cukru, vody a čerešňovice.
  11. Jemne ponorte jednu stranu cukroviniek do polevy a nechajte prebytočnú polevu odkvapkať.
  12. Položte ľadové pečivo na rošt a ozdobte polovicou orecha.
Vianočné pečivo z orechov poliate glazúrou a ozdobené vlašským orechom na rošte.
www.eatlittlebird.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.