Toto orechové pečivo patrí medzi švajčiarsku klasiku a určite ho vyskúšajte aj vy! Poleva s kvapkou čerešňovice cukroviniek dodá nezameniteľnú chuť.
Ingrediencie
Na pečivo:
- 2 bielky
- štipka soli
- 225 g mletých vlašských orechov
- 150 g mletých lieskových orechov
- 200 g práškového cukru
Na polevu:
- 150 g práškového cukru
- 1 a ½ lyžice vody
- 1 a ½ čajovej lyžičky čerešňovice
- polovice orechov na ozdobu
Postup
- Vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuha.
- Pridajte do vaječných bielkov mleté vlašské orechy, mleté lieskové orechy a cukor a všetko spolu premiešajte a vytvorte lepivé cesto.
- Cesto vyvaľkajte medzi dvoma listami papiera na pečenie, aby bolo hrubé asi 1 cm.
- Použite vykrajovač podľa vášho výberu (napr. kvet, vianočný stromček, hviezdu) a vykrajujte pečivo.
- Keďže je cesto dosť vlhké a lepkavé, budete musieť najskôr použiť špachtľu, aby ste cukroví dokázali zdvihnúť.
- Cukroví položte na list papiera na pečenie a nechajte asi 6 hodín alebo cez noc schnúť.
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Pečte pečivo asi 10-12 minút, kým nie je ľahko hnedé.
- Nechajte hotové pečivo vychladnúť.
- Vytvorte polevu zmiešaním práškového cukru, vody a čerešňovice.
- Jemne ponorte jednu stranu cukroviniek do polevy a nechajte prebytočnú polevu odkvapkať.
- Položte ľadové pečivo na rošt a ozdobte polovicou orecha.