Šľahačkové rožteky na slano

Šľahačkové rožteky na slano

Nakoniec tu pre vás máme recept na „slané pečivo“. Maškrtenie totiž nemusí byť vždy o sladkom. Hodí sa skvele ako chuťovka na párty alebo napríklad len tak k televízii.

Ingrediencie

  • 400g hladkej múky
  • 1 téglik smotany na šľahanie
  • 250g masla (alebo Heru)
  • 1 vajce
  • Štipka soli
  • Na náplň napr. šunku, salámu, eidam, gouda, niva, kečup,…

Postup

  • Z múky, smotany a masla vytvorte hladké cesto, ktoré hneď rozdeľte na 5 rovnakých dielov.
  • Z každého dielu vyvaľkajte tenký okrúhly plátok a ten rozdeľte na 8 dielov ako pizzu.
  • Na každý z dielikov položte suroviny podľa vašej chuti a stáčajte od väčšieho konca smerom k špičke.
  • Rožte potrite vajíčkom a posypte soľou, rascou, makom, či čímkoľvek, čo máte radi.
  • Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C do zlatista.
Rožky plnené párkom.
Zdroj: thenovicechefblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.