Tento recept na zapečené rybie filé v rúre s krémovou omáčkou si zamilujete!
Ingrediencie
- 4ks rybích filiet bez kože a kostí
- 50g masla
- 100ml smotany
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1,5 lyžice citrónovej šťavy
- Soľ a korenie
- 1ks cibuľa
- Čerstvá petržlenová vňať a plátky citróna na podávanie
Postup
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Rybie filety najskôr osušte papierovou utierkou a potom zo všetkých strán osoľte a okoreňte.
- Do rajnice dajte rozpustiť maslo, prilejte smotanu, prelisujte cesnak a pridajte horčicu, citrónovú šťavu, soľ, korenie a miešajte do bodu varu.
- Rybu vložte do pekáča, posypte cibuľou a nakoniec zalejte smotanovo-citrónovou omáčkou.
- Pečte asi 10-12 minút, kým nebude ryba zlatistá. Vyberte z rúry.
- Filety podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou, citrónom a pokvapkané omáčkou z pekáča.
Zdravý pstruh 4x inak ! Pečený či dusený, máme ich všetky.