Zapečená fileta s krémovou omáčkou

Zapečená fileta s krémovou omáčkou

Tento recept na zapečené rybie filé v rúre s krémovou omáčkou si zamilujete!

Ingrediencie

  • 4ks rybích filiet bez kože a kostí
  • 50g masla
  • 100ml smotany
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1,5 lyžice citrónovej šťavy
  • Soľ a korenie
  • 1ks cibuľa
  • Čerstvá petržlenová vňať a plátky citróna na podávanie

Postup

  • Predhrejte si rúru na 200°C.
  • Rybie filety najskôr osušte papierovou utierkou a potom zo všetkých strán osoľte a okoreňte.
  • Do rajnice dajte rozpustiť maslo, prilejte smotanu, prelisujte cesnak a pridajte horčicu, citrónovú šťavu, soľ, korenie a miešajte do bodu varu.
  • Rybu vložte do pekáča, posypte cibuľou a nakoniec zalejte smotanovo-citrónovou omáčkou.
  • Pečte asi 10-12 minút, kým nebude ryba zlatistá. Vyberte z rúry.
  • Filety podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou, citrónom a pokvapkané omáčkou z pekáča.
Ryba zapečená v smotanovej omáčke s citrónom a bylinkami.
Zdroj: experimenteausmeinerkueche.de

Zdravý pstruh 4x inak ! Pečený či dusený, máme ich všetky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.