Bábovka môže byť aj s prímesou ovocia. Zameriame sa na jablká, ktoré môžete do cesta nastrúhať. Rovnako ako jablká, môžete použiť napríklad aj hrušky alebo do cesta vmiešať aj čerešne, čučoriedky či brusnice.
Ingrediencie
- 250g polohrubej múky
- 1-2 jablká
- 250g tvarohu vo vaničke
- 3ks vajec
- 220g cukru kryštál
- 200g zmäknutého masla
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- Kôra z 1ks citróna
Postup
- Najprv olúpte jablko a postrúhajte na hrubej vzorke. Žĺtky oddeľte od bielkov.
- V mise utrite žĺtky s cukrom, s vanilkovým cukrom a maslom do peny.
- Potom pridajte tvaroh, nastrúhané jablko (ošúpané), nastrúhanú citrónovú kôru a všetko premiešajte.
- Múku si vedľa v mise zmiešajte s práškom do pečiva a potom vmiešajte do tvarohovej zmesi.
- Nakoniec vyšľahajte sneh z bielkov a vmiešajte do cesta.
- Cesto vlejte do vopred vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
- Pečte pri 170 ° C cca 45-50 minút.
- Hotovú bábovku nechajte vychladnúť, potom vyklopte z formy a pokrájajte.