Upečte si o niečo zdravšiu tvarohovú bábovku a to úplne bez múky. Nebudete mať aspoň výčitky z maškrtenia. Skúste ju!
Ingrediencie
- 5ks vajec
- 100g zmäknutého masla
- 180g cukor krupice
- 500g plnotučného tvarohu
- 1 BIO citrón
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 200g detské krupičky
- 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- Štipka soli
- Maslo a hrubú múku na vysypanie formy
Postup
- Oddeľte žĺtky od bielkov.
- Zmäknuté maslo vyšľahajte so žĺtkami as cukrom do peny.
- Potom vmiešajte tvaroh, nastrúhanú kôru z citróna, vanilkový extrakt.
- Ďalej vmiešajte krupicu, kypriaci prášok a štipku soli a nakoniec vmiešajte sneh ušľahaný z bielkov.
- Cesto vlejte do vymastenej a vysypanej formy a pečte pri 170 ° C cca 50 minút.
- Vyskúšajte špajľou, či cesto nelepí a bábovka je tak hotová.
- Podávajte vychladnutú, nakrájanú a posypanú práškovým cukrom či poliatou čokoládou.