Pri tomto recepte si môžete byť istí, že si ho určite pripravíte opakovane. Je jednoduchý, rýchly a chutí skvele.
Keď ho navyše necháte odpočívať pri izbovej teplote, nebudete sa ho môcť nabažiť. Pokiaľ ste navyše milovníkmi syra Feta a špenátu, určite mu neodoláte.
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 100 ml mlieka
- 180 g polohrubej múky
- 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva
- 100 g strúhaného ementálu
- 200 g syra Feta
- 150 ml rastlinného oleja
- Čerstvé bazalkové listy
- 4 hrsti čerstvého špenátu
- Soľ podľa chuti
- Štipka mletého čierneho korenia
Postup:
- Obdĺžnikovú či guľatú formu vyložíme papierom na pečenie a zatiaľ odložíme.
- Špenát opláchneme a nakrájame nahrubo.
- Do misky rozklepneme vajcia a pridáme mlieko, olej, soľ aj korenie.
- Dôkladne premiešame a prisypeme múku s kypriacim práškom do pečiva.
- Akonáhle sa suroviny spoja, je čas pridať rozdrobený syr feta, ementál, nasekanú bazalku a špenát.
- Zamiešame a prelejeme do formy, kde necháme zmes 20 minút odpočívať.
- Potom si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
- Vložíme do rúry a necháme piecť po dobu 50 minút.
- Špajlí skontrolujeme, či je cesto dobre prepečené a nelepí.
- Vyberieme z rúry a počkáme, až múčnik vychladne na izbovú teplotu.
- Potom môžeme podávať.