Špenátový múčnik

Špenátový múčnik

Pri tomto recepte si môžete byť istí, že si ho určite pripravíte opakovane. Je jednoduchý, rýchly a chutí skvele.

Keď ho navyše necháte odpočívať pri izbovej teplote, nebudete sa ho môcť nabažiť. Pokiaľ ste navyše milovníkmi syra Feta a špenátu, určite mu neodoláte.

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • 180 g polohrubej múky
  • 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g strúhaného ementálu
  • 200 g syra Feta
  • 150 ml rastlinného oleja
  • Čerstvé bazalkové listy
  • 4 hrsti čerstvého špenátu
  • Soľ podľa chuti
  • Štipka mletého čierneho korenia

Postup:

  • Obdĺžnikovú či guľatú formu vyložíme papierom na pečenie a zatiaľ odložíme.
  • Špenát opláchneme a nakrájame nahrubo.
  • Do misky rozklepneme vajcia a pridáme mlieko, olej, soľ aj korenie.
  • Dôkladne premiešame a prisypeme múku s kypriacim práškom do pečiva.
  • Akonáhle sa suroviny spoja, je čas pridať rozdrobený syr feta, ementál, nasekanú bazalku a špenát.
  • Zamiešame a prelejeme do formy, kde necháme zmes 20 minút odpočívať.
  • Potom si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
  • Vložíme do rúry a necháme piecť po dobu 50 minút.
  • Špajlí skontrolujeme, či je cesto dobre prepečené a nelepí.
  • Vyberieme z rúry a počkáme, až múčnik vychladne na izbovú teplotu.
  • Potom môžeme podávať.
Super jednoduchá torta so špenátom.
Zdroj: https://mygerman.recipes/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.