Chlieb s fetou, čiernymi olivami a sušenými paradajkami

Chlieb s fetou, čiernymi olivami a sušenými paradajkami

Toto cesto na slaný koláč je rýchle a veľmi jednoduché. Nie je potrebný mixér, ani kuchynský robot. Skvelá kombinácia surovín navyše vykúzli skvelú chuť aj arómu.

Ingrediencie:

  • 250 g polohrubej múky
  • 1 polievková lyžica kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 50 g rozdrobeného syra feta
  • 50 g nastrúhaného syra čedar
  • 50 g nakrájaných čiernych olív
  • 5 nakrájaných sušených paradajok
  • 12 nasekaných čerstvých listov bazalky
  • 3 veľké vajcia
  • 150 ml extra panenského olivového oleja + 2 polievkové lyžice
  • 100 ml mlieka
  • 50 g bieleho jogurtu

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 180 ° C a formu na biskupský chlebíček vyložíme papierom na pečenie.
  • Do strednej misky dáme múku, kypriaci prášok do pečiva, soľ a premiešame.
  • Pridáme syr feta, strúhaný čedar, nakrájané čierne olivy, sušené paradajky a nasekané listy bazalky.
  • Do inej misy rozklepneme vajcia a dôkladne našľaháme.
  • Pridáme olivový olej, mlieko, jogurt a znova premiešame.
  • Prisypeme múku a pomaly premiešame, aby vzniklo hladké cesto.
  • Cesto preložíme do formy a starostlivo uhladíme.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 45 – 50 minút.
  • Upečenú tortu vyberieme z rúry a necháme vychladnúť vo forme.
  • Po vychladnutí vyklopíme z formy a môžeme podávať.
  • Pokojne si k nemu môžeme dať ľahký zeleninový šalát.
Slaná torta so syrom feta.
Zdroj: https://mydearkitcheninhelsinki.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.