Toto cesto na slaný koláč je rýchle a veľmi jednoduché. Nie je potrebný mixér, ani kuchynský robot. Skvelá kombinácia surovín navyše vykúzli skvelú chuť aj arómu.
Ingrediencie:
- 250 g polohrubej múky
- 1 polievková lyžica kypriaceho prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 50 g rozdrobeného syra feta
- 50 g nastrúhaného syra čedar
- 50 g nakrájaných čiernych olív
- 5 nakrájaných sušených paradajok
- 12 nasekaných čerstvých listov bazalky
- 3 veľké vajcia
- 150 ml extra panenského olivového oleja + 2 polievkové lyžice
- 100 ml mlieka
- 50 g bieleho jogurtu
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 180 ° C a formu na biskupský chlebíček vyložíme papierom na pečenie.
- Do strednej misky dáme múku, kypriaci prášok do pečiva, soľ a premiešame.
- Pridáme syr feta, strúhaný čedar, nakrájané čierne olivy, sušené paradajky a nasekané listy bazalky.
- Do inej misy rozklepneme vajcia a dôkladne našľaháme.
- Pridáme olivový olej, mlieko, jogurt a znova premiešame.
- Prisypeme múku a pomaly premiešame, aby vzniklo hladké cesto.
- Cesto preložíme do formy a starostlivo uhladíme.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 45 – 50 minút.
- Upečenú tortu vyberieme z rúry a necháme vychladnúť vo forme.
- Po vychladnutí vyklopíme z formy a môžeme podávať.
- Pokojne si k nemu môžeme dať ľahký zeleninový šalát.