Cibuľový koláč so slaninou

Cibuľový koláč so slaninou

Cibuľový koláč má veľa ľudí zafixovaný ako typicky jesenný pokrm, ku ktorému sa skvele hodí lahodné mladé víno. V prípade tohto receptu bola táto slaná torta vyzdvihnutá na oveľa vyššiu úroveň.

Cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 50 g neslaného čerstvého masla
  • 150 ml vlažného teplého mlieka
  • 1 lyžička instantného droždia
  • 1/4 lyžičky soli

Náplň:

  • 500 g cibule
  • 50 g masla
  • 300 g kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 75 g slaniny na kocky
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  • Začneme tým, že si pripravíme cesto.
  • Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme zmäknuté maslo, teplé mlieko a instantné droždie.
  • Ľahko premiešame a osolíme.
  • Potom vezmeme ručný mixér a na najvyššiu rýchlosť šľaháme po dobu 5 minút.
  • Zakryjeme misu utierkou a postavíme na teplé miesto, aby cesto trochu nakyslo.
  • Medzitým si na panvici osmažíme nakrájanú slaninu.
  • Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a dáme do misky.
  • K cibuli pridáme maslo, kyslú smotanu a polovicu osmaženej slaniny.
  • V malej miske našľaháme vajcia a prilejeme do misy k cibuli.
  • Prisypeme hladkú múku a znova zamiešame, aby bola zmes hladká.
  • Akonáhle cesto nakysne, rozvaľkáme ho na veľkosť formy tak, aby dosahovalo do polovice formy.
  • Na to rozprestrieme pripravenú zmes a dôkladne uhladíme.
  • Povrch posypeme druhou polovicou vyprážanej slaniny a vložíme do rúry predhriatej na 225 stupňov.
  • Pomocou špajle sa uistíme, že je torta dostatočne prepečená, až potom ju vyberieme z rúry.
  • Môžeme servírovať ešte teplé, alebo počkať, kým torta vychladne.
Tortu naslané s cibuľou.
Zdroj: https://mygerman.recipes

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.