Letné závitky s karamelizovaným bravčovým

Letné závitky s karamelizovaným bravčovým

Lepkavé sladké karamelizované bravčové mäso doplnené šalátom, mrkvou, jarnou cibuľkou a uhorkou, to všetko zabalené do ryžového papiera s rezancami. Znie to ako raj? Predstavte si k tomu ešte krémovú arašidovú omáčku!

Ingrediencie

Na omáčku:

  • 1/4 šálky arašidového masla
  • šťava z 1 limetky
  • 3 lyžice hoisin omáčky
  • 1 drvený strúčik cesnaku
  • 2 lyžice arašidového oleja
  • nasekané arašidy (na ozdobu)
  • soľ a korenie podľa chuti

Na karamelizované bravčové mäso:

  • 1 bravčová bábika (asi 500 g)
  • 3/4 šálky kryštálového cukru
  • 2 lyžice rybej omáčky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 drvené strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička sezamového oleja

Na letné závitky:

  • 1 balenie ryžového papiera
  • 2 veľké mrkvy nakrájané na tenké tyčinky
  • 1/2 uhorky nakrájané na tenké tyčinky
  • 4 nasekané jarné cibuľky (zelenej časti)
  • 1/2 listového šalátu
  • 120 g rezancov vermicelli

Postup

  1. Začnite tým, že pridáte prísady na omáčku (okrem nasekaných arašidov) do kuchynského robota a rozmixujte do hladka.
  2. Preložte do servírovacej misky, posypte nasekanými arašidmi a vložte do chladničky, kým omáčku nebudete potrebovať.
  3. Bravčové mäso nakrájajte na kúsky a odstráňte všetok tuk/chrupavku.
  4. Pridajte cukor v rovnomernej vrstve na dno ťažkej panvice pri stredne nízkej teplote.
  5. Môže trvať niekoľko minút, kým sa niečo stane, ale pokiaľ sa nič nedeje po dobu asi 10 minút, trochu zvýšte teplotu.
  6. Starostlivo sledujte cukor.
  7. Akonáhle roztečie a získa peknú karamelovú farbu, pridajte bravčové mäso a miešajte, kým nie je obalené.
  8. Pridajte rybiu omáčku, soľ a korenie a premiešajte.
  9. Zakryte panvicu a varte asi dve minúty.
  10. Pridajte cesnak a sezamový olej a premiešajte.
  11. Varte odkryté asi 20 minút a občas miešajte, kým omáčka trochu nezredukuje a bravčové mäso neskaramelizuje v lahodnej lepkavej sladkej omáčke.
  12. Keď je hotové, preložte na misku alebo tanier.
  13. Zatiaľ čo bravčové mäso karamelizuje, je dobré začať krájať zeleninu a variť rezance, aby ste využili čas.
  14. Mrkva olúpte a nakrájajte na tenké tyčinky.
  15. Uhorku nelúpte a tiež nakrájajte na tenké tyčinky.
  16. Nasekajte zelené časti jarných cibuliek.
  17. Natrhajte šalát na kúsky.
  18. Odložte zeleninu stranou na tanier, aby bola pripravená.
  19. Rezance trvá uvariť len niekoľko minút.
  20. Pridajte ich do vriacej vody a postupujte podľa pokynov na obale.
  21. Sceďte a opláchnite pod studenou vodou, aby sa rýchlejšie ochladili.
  22. Až dokončíte vyššie uvedené kroky, konečne príde čas na tvorenie letných závitkov.
  23. Naplňte veľkú misku studenou vodou.
  24. Navlhčite kúsok ryžového papiera a potom ho položte na povrch, na ktorom budete závitky tvoriť.
  25. Pridajte vermicelli, zeleninu a bravčové mäso do hornej tretiny ryžového papiera.
  26. Mierne preložte boky a potom preložte hornú časť tak, aby sa len dotýkala náplne.
  27. Rukou zatlačte náplň smerom k sebe.
  28. Majte na pamäti, že chcete, aby boli závitky pomerne pevné, ale ak ich budete rolovať príliš pevne, papier sa roztrhá.
  29. Opakujte postup pre toľko závitkov, na koľko máte náplň.
  30. Podávajte závitky s arašidovou omáčkou.

Pozrite sa, ako rolky správne zarolovať na nasledujúcich fotkách:

Návod na letné rolky so zeleninou s mäsom.
www.saltandlavender.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.