Mokrý domáci perník

Mokrý domáci perník

Vychutnajte si túto tmavú, vlhkú a korenenú dobrotu!

Príprava receptu nie je zložitá a zvládnu ju aj začiatočníci.

Ingrediencie

  • 1 šálka nesoleného masla
  • ½ šálky vody
  • ¾ šálky melasy
  • ¾ šálky medu (podľa vlastnej chuti)
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 3 šálky múky
  • 2 čajové lyžičky sódy
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 2 čajové lyžičky mletého zázvoru
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • ½ čajovej lyžičky nového korenia
  • ¼ čajovej mletého klinčeka
  • ¼ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 3 veľké vajcia (v izbovej teplote)
  • ½ šálky nízkotučného mlieka
  • 2 polievkové lyžice čerstvého zázvoru (ošúpaného a nastrúhaného)
  • šľahačka na ozdobu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Zmiešajte maslo, vodu, melasu, med a hnedý cukor. Všetko dajte do panvice a, na miernej teplote, zahrievajte, kým sa všetko nerozpustí.
  • Odoberte z tepla a nalejte do zapekacej misy, ktorá je vyložená papierom na pečenie. Hotový dezert sa vám bude vďaka papieru lepšie vyťahovať.
  • V ďalšej miske zmiešajte múku, sódu, soľ, zázvor, škoricu, nové korenie a klinčeky.
  • Akonáhle je melasová zmes vlažná, pridajte do nej vajcia (po jednom) a poriadne premiešajte. Pridajte aj mlieko.
  • Do zmesi pridajte suché prísady, a nakoniec vmiešajte nastrúhaný zázvor.
  • Zmes tiež nalejte do pekáča a pečte 60–90 minút.
  • Túto perníkovú buchtu, podávajte vychladenú a ozdobenú šľahačkou.

Perníková buchta v tvare štvorca, podávaná so šľahačkou.
zdroj: theheritagecook.com

Namiesto šľahačky môžete použiť zmrzlinu alebo inú sladkosť. Inšpirujte sa receptami na lahodné krémy .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.