Mäsový nákyp s cuketou a syrom

Mäsový nákyp s cuketou a syrom

Množstvo cukety môžete zvýšiť alebo znížiť na základe vašich chuťových preferencií. Ďalšia možnosť predstavuje nahradenie cukety napríklad kelom.

Ingrediencie:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 šálka strúhaného syra čedar
  • 1 šálka strúhanky
  • 3/4 šálky nadrobno nakrájané cukety
  • 1/2 šálky nadrobno nakrájanej cibule
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička worcestrovej omáčky
  • 2 PL kečupu
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 175°C.
  2. Pripravte si formu na pečenie alebo zapekaciu misku a vymažte ju tukom.
  3. Vo väčšej mise zmiešajte oba dva druhy mletého mäsa s nakrájanou cibuľou, cuketou, vajcami, nastrúhaným syrom, worcestrovou omáčkou, kečupom a korením.
  4. Dôkladne všetky ingrediencie premiešajte a zapracujte do seba.
  5. Zmes následne preložte do formy.
  6. Pečte približne 60 minút.

Tento pokrm môžete servírovať s ryžou alebo s rozmanitými prílohami zo zemiakov.

Pokrm z mletého msa a cukety servírovaný s hráškom
zdroj: allrecipes.com

Mleté mäso sa dá v kuchyni použiť na prípravu mnohých rozmanitých pokrmov. Inšpirujte sa našimi desiatimi pochúťkami z mletého mäsa !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.