Množstvo cukety môžete zvýšiť alebo znížiť na základe vašich chuťových preferencií. Ďalšia možnosť predstavuje nahradenie cukety napríklad kelom.
Ingrediencie:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 1 šálka strúhaného syra čedar
- 1 šálka strúhanky
- 3/4 šálky nadrobno nakrájané cukety
- 1/2 šálky nadrobno nakrájanej cibule
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička worcestrovej omáčky
- 2 PL kečupu
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 175°C.
- Pripravte si formu na pečenie alebo zapekaciu misku a vymažte ju tukom.
- Vo väčšej mise zmiešajte oba dva druhy mletého mäsa s nakrájanou cibuľou, cuketou, vajcami, nastrúhaným syrom, worcestrovou omáčkou, kečupom a korením.
- Dôkladne všetky ingrediencie premiešajte a zapracujte do seba.
- Zmes následne preložte do formy.
- Pečte približne 60 minút.
Tento pokrm môžete servírovať s ryžou alebo s rozmanitými prílohami zo zemiakov.
Mleté mäso sa dá v kuchyni použiť na prípravu mnohých rozmanitých pokrmov. Inšpirujte sa našimi desiatimi pochúťkami z mletého mäsa !