Tento recept ponúka veľmi jednoduchý spôsob, ako spracovať zvyšné pečené mäso. Dá sa ale pripravovať aj z mäsa vareného alebo mletého.
Ingrediencie:
- 500 g pečeného, vareného alebo mletého mäsa
- 200 g paradajkového pyré
- 1/4 šálky vody
- 1/2 cibule
- 1/2 červenej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
- 8-10 olív plnených paprikou
- 1 PL čerstvého koriandra
- 1 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Postup:
- Na panvici si zohrejte olej a nechajte na ňom zľahka orestovať nakrájanú cibuľu a papriku, približne 3-5 minút.
- Pridajte do panvice mäso a tiež zľahka orestujte.
- Následne pridajte do panvice tiež korenie a paradajkové pyré.
- Zmes dôkladne premiešajte a prilejte štvrť šálky vody a na plátky nakrájané olivy.
- Za občasného miešania varte približne 10 minút.
- Pridajte čerstvý koriander, premiešajte a zakryté pokrievkou duste ešte ďalších 5 minút.
Takto pripravenú hašu podávajte so zemiakmi alebo ryžou.