Mäsový koláč z lístkového cesta

Mäsový koláč z lístkového cesta

Netradičný recept, ktorý si hneď zamiluje a ktorý sa čoskoro stane vašou obľúbenou večerou. Listové cesto si môžete buď jednoducho zakúpiť, alebo si pripraviť vlastnoručné.

Ingrediencie:

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky hovädzieho vývaru
  • 1-2 PL strúhanky
  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 stredne veľký zemiakov
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej šalvie
  • 1/4 čajovej lyžičky sušeného tymiánu
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

Postup:

  1. Zemiaku olúpte, umyte a nakrájajte na kocky.
  2. Následne kocky uvarte domäkka v hrnci s osolenou vodou, približne 10 minút.
  3. V hlbokej panvici zľahka orestujte bravčové a hovädzie mäso, nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
  4. Keď idú zemiaky mäkké, roztlačte ich za pomoci šťuchadla.
  5. Takto roztlačené zemiaky, vývar a všetko korenie pridajte do panvice so zmesou mäsa.
  6. Za občasného miešania duste približne 15 minút.
  7. Potom pridajte strúhanku a premiešajte.
  8. Nechajte vychladnúť.
  9. Predhrejte si rúru na 200°C.
  10. Lístkové cesto si rozdeľte na dve časti a rozvaľkajte za pomoci valčeka.
  11. Jednu časť potom rozprestrite na dno zapekacej misky.
  12. Na cesto následne dajte pripravený mäsový nákyp.
  13. Mäso potom prekryte druhou časťou cesta.
  14. Dôkladne utesnite po stranách a na vrchnej časti potom do cesta urobte špajdľou niekoľko otvorov, kadiaľ bude môcť unikať para.
  15. Pečte približne 45-55 minút.
Koláč z lístkového cesta vo vnútri plnený mäsovou zmesou
zdroj: spendwithpennies.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.