Kyslá smotana dodá tomuto receptu vláčnosť a jemnosť, ktorá sa skvele snúbi s chuťou mandlí, orechov a ovocia.
Ingrediencie:
- 2 šálky hladkej múky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky masla
- 1 šálka cukru
- 1 šálka kyslej smotany
- 2 šálky kandizovaného alebo sušeného ovocia
- 1/2 šálky nasekaných vlašských orechov
- 1/2 šálky nasekaných mandlí
- 1 šálka nasekaných datlí
- 1/2 šálky hrozienok
- 1 PL pomarančovej kôry
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Postup:
- Predhrejte si rúru na 160°C.
- Formu na biskupský chlebíček vymažte tukom a vysypte múkou.
- V malej miske zmiešajte kyslú smotnu s práškom do pečiva.
- V inej miske zmiešajte nasekané orechy, mandle, hrozienka, datle a ovocie so štvrť šálkou múky.
- Vo väčšej miske zmiešajte rozpustené maslo s cukrom.
- Do tejto zmesi následne pridajte vajcia, pomarančovú kôru, vanilku a na záver tiež zmes kyslej smotany a prášku do pečiva.
- Premiešajte a potom postupne vmiešavajte tiež múku a soľ.
- Na záver pridajte do cesta zmes ovocia, hrozienok, datlí, orechov a mandlí.
- Pripravené cesto vložte do vysypanej formy a pečte približne po dobu 1 a 1/2 hodiny.