Vláčny biskupský chlebíček so smotanou

Vláčny biskupský chlebíček so smotanou

Kyslá smotana dodá tomuto receptu vláčnosť a jemnosť, ktorá sa skvele snúbi s chuťou mandlí, orechov a ovocia.

Ingrediencie:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky masla
  • 1 šálka cukru
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 2 šálky kandizovaného alebo sušeného ovocia
  • 1/2 šálky nasekaných vlašských orechov
  • 1/2 šálky nasekaných mandlí
  • 1 šálka nasekaných datlí
  • 1/2 šálky hrozienok
  • 1 PL pomarančovej kôry
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 čajovej lyžičky soli

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 160°C.
  2. Formu na biskupský chlebíček vymažte tukom a vysypte múkou.
  3. V malej miske zmiešajte kyslú smotnu s práškom do pečiva.
  4. V inej miske zmiešajte nasekané orechy, mandle, hrozienka, datle a ovocie so štvrť šálkou múky.
  5. Vo väčšej miske zmiešajte rozpustené maslo s cukrom.
  6. Do tejto zmesi následne pridajte vajcia, pomarančovú kôru, vanilku a na záver tiež zmes kyslej smotany a prášku do pečiva.
  7. Premiešajte a potom postupne vmiešavajte tiež múku a soľ.
  8. Na záver pridajte do cesta zmes ovocia, hrozienok, datlí, orechov a mandlí.
  9. Pripravené cesto vložte do vysypanej formy a pečte približne po dobu 1 a 1/2 hodiny.
Zákusok plný orechov, kandizovaného ovocia a hrozienok
zdroj: sweetandsavorymeals.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.